Verbruik optimaliseren

Op een slimme manier uw zonnepanelen en/of batterijen nog meer laten renderen.

Er zijn heel wat zaken mogelijk om de opgebrachtte energie van uw zonnepanelen (en windmolen) zoveel mogelijk zelf te verbruiken.

Elk jaar komen er nieuwe oplossingen op de markt en wordt steeds meer mogelijk.

Die systemen zijn gebasseerd op bestaande protocollen, waardoor deze niet verouderen/onbruikbaar worden zodra er iets nieuw op de markt komt.

energiebeheer

Slimme kWh meter :

Met de Fronius Smart Meter kunt u via een app gedetailleerd opvolgen hoeveel stroom uw zonnepanelen op het net steken, hoeveel stroom in uw batterijen steken, hoeveel stroom u nog uit het net haalt en hoeveel stroom er naar gekoppelde toestellen gaat.

Zo kunt u bijvoorbeeld, wanneer uw warmtepomp aan ligt, in één oogopslag zien, hoeveel stroom hij van het net, de zonnepanelen en/of uw thuisbatterij gebruikt. 

Die gegevens kunt u vervolgens gebruiken om gekoppelde toestellen aan te sturen.

Laadpaal aansturen :

Zowel de Fronius Wattpilot, als andere laadpalen kunnen gekoppeld worden aan uw zonnepaneel-installatie, mits gebruik van de Fronius kWh meter.
U zult het verbruik van uw laadpaal kunnen opvolgen en maximaal afstemmen op de productie van uw zonne-energie. 
Hiermee kunt u aan load balancing doen en de pieken in uw verbruik vermijden of verminderen (voor het capaciteitstarief).

Voor wie nog zonnepanelen en batterijen wil plaatsen, hebben wij een volledig geïntegreerd systeem van Fronius, waarbij u het meest efficiënte systeem op de markt haalt, dat ook nog eens standaard met de warmtepompen van Nibe kan communiceren.

load balancing

Warmtepomp aansturen :

Mits uw warmtepomp hierop voorzien is, kunnen wij deze koppelen aan de omvormer van uw zonnepanelen, om deze met elkaar te laten communiceren.
Op deze manier kunt u uw warmtepomp maximaal op zonne-energie of uw batterijen laten werken. Zo optimaliseert u uw verbruik.

Warmtepompen die "SG Ready" zijn (Smart Grid Ready) kunnen probleemloos gekoppeld worden. Ook warmtepompen met Modbus kunnen in de meeste gevallen gekoppeld worden.

Onze Fronius omvormers, gekoppeld aan een Nibe warmtepomp gaan nog verder dan SG ready en leveren, in combinatie met weersvoorspelling het meest efficiënte systeem op de markt.

Andere toestellen aansturen :

Met de Fronius Ohmpilot kunt u de zonne-energie die u niet zelf verbruikt, aanwenden om uw warwaterboiler op te warmen, een (vijverpomp) te laten draaien, of andere toestellen, die niet elektronisch gestuurd zijn, aan te sturen. U kunt de Ohmpilot dus enkel voor eenvouidige toestellen, zonder elektronische sturing gebruiken, maar het is wel mogelijk zeer grote vermogens te controleren.

Wanneer uw toestel een elektronische sturing heeft, kunnen we met de Teletask energiemanager het toestel aansturen, indien het over de juiste protcollen beschikt. Of uw toestel kan aangestuurd worden, kunnen wij geheel gratis en vrijblijvend voor u uitzoeken.