Overspannings-beveiliging

dehn overspanning

Bescherm uw elektrische wagen, warmtepomp, zonnepanelen en meer.

De meeste zonnepanelen, laadpalen, warmtepompen, ... worden geplaatst zonder overspanningsbeveiliging.

Wanneer er in de buurt van uw woning (tot 2km) een blikseminslag zich voordoet, kan dit uw gevoelige elektrische appareten beschadigen, met hoge kosten tot gevolg.
Woningen moeten tegenwoordig ook beveiligd zijn tegen indirecte blikseminslagen.

bliksem laadpaal

Laadpaal beschermen :

Een bliksmeninslag tot 2 km afstand kan voor een overspanning zorgen op uw laadpaal en uw elektrische wagen (indien hij is aangekoppeld).

U kunt de zeer hoge kosten die de schade met zich meebrengt vermijden door uw laadpaal te beschermen tegen indirecte blikseminslag. Dit kleine toestel kan ofwel in de zekeringkast of in de laadpaal zelf aangebracht worden.
Sommige laadpalen hebben dit toestel reeds ingebouwd, maar dit is niet standaard. 

Zonnepanelen beschermen :

Een bliksmeninslag tot 2 km afstand kan voor een overspanning zorgen op uw zonnepanelen en uw panelen en omvormer beschadigen.

U kunt de zeer hoge kosten die de schade met zich meebrengt vermijden door uw zonnepanelen te beschermen tegen indirecte blikseminslag. Dit kleine toestel kan ofwel in de zekeringkast of in de omvormer aangebracht worden.
Sommige omvormers hebben een ingebouwde overspanningsbeveiliging, maar die beschermt enkel de huisinstallatie. De omvormer zelf en panelen kunnen nog steeds schade oplopen.

bliksem zonnepanelen
bliksem warmtepomp

Warmtepomp beschermen :

Een bliksmeninslag tot 2 km afstand kan voor een overspanning zorgen op uw warmtepomp.

U kunt de zeer hoge kosten die de schade met zich meebrengt vermijden door uw warmtepomp te beschermen tegen indirecte blikseminslag. Dit kleine toestel kan ofwel in de zekeringkast of in de lwarmtepomp zelf aangebracht worden.
Warmtepompen hebben deze bescherming nooit ingebouwd. Dit is ten allen tijde een optie.

Huisinstallatie beschermen :

Een bliksmeninslag tot 2 km afstand kan voor een overspanning zorgen op uw huisinstallatie en alle daaraan gekoppelde toestellen.

U kunt de zeer hoge kosten die de schade met zich meebrengt vermijden door uw huisinstallatie te beschermen tegen indirecte blikseminslag. Dit toestel moet in de zekeringkast  aangebracht worden. Dit toestel is verplicht conform het Arei, voor elk gebouw.
Voor woningen of gebouwen met een 400V aansluiting raden wij ook aan om een sterkstroombeveiliging aan te brengen, die de huisinstallatie beschermt tegen een loszittende neuter.

bliksem huis